Overzicht reizen --> Pops-Athene --> reisimpressies

 

Reisimpressies


Ik heb hieronder een aantal dagboekfragmenten weergegeven. Ze geven een impressie van de reis: van het landschap, van ons logement, van een aantal ontmoetingen, … Hopelijk geniet u ervan.

Poperinge - Basel

2 juli
Het is 9 uur. In Pittem wordt het startschot gegeven. Veronique wordt vergezeld van heel wat vrienden. Om 12 uur komen ze onder een stralende zon aan in Poperinge, waar een lekkere spaghetti de hongerige magen vult. Ook ik heb mijn fiets piccobello uitgedost om samen dit nieuwe fietsavontuur te beginnen. En opnieuw zet een hele karavaan zich in beweging.  Het is snikheet. We trappen door en worden na de Palingbeek verwend met een heerlijk bakje aardbeien. Net voor een gigantische regenbui komen we aan in Kortrijk. En terwijl het water met bakken uit de hemel valt, drinken we een goeie op een leuke en veilige reis.  Onze fans willen met ons op de foto. We krijgen echte sterallures.  Veronique en ik rijden ’s avonds verder naar Moen, onze eerste overnachtingsplaats, bij vrienden thuis.

 

vertrek uit Poperinge


3 juli
Na een warme nacht ten huize ‘Dollé’ vliegen we er direct stevig in. We krijgen de Vlaamse Ardennen voorgeschoteld. Helling op, helling af. Ik vind het verschrikkelijk lastig. De Kluisberg met zijn 141 meter hoogte wordt bedwongen en we paraderen trots op onze eerste ‘col’. Na een korte stop in Halle en nog een laatste stevige kuitenbijter komen we aan bij Sofie en Mark in Overijse.

4 juli
We fietsen door een glooiend landschap naar Tihange. We passeren vele kleine dorpjes en geraken zelfs in een kermiskoers verzeild. Na een dagtocht van 93 km zetten we ons tentje op onder de koeltoren.

5 juli
Op die dag maken we een mooie rit door de Ardennen. We leven op een dieet van suikerwafels en appels want in de Ardense dorpjes kunnen we ons niet altijd bevoorraden. Des te beter smaakt de picknick in La Roche.  De dag eindigt op een mooie en rustige camping in Berguème.

6 juli
Vandaag is het echt genieten: hevige kuitenbijters maar ook lange afdalingen. Na een leuke stop aan het rondpunt in Bastenaken rijden we via een mooi fietspad Luxemburg binnen.  Jammer genoeg staat er geen grensbordje.  In het dorpje Bofferdange rijden we via een verrassend klimmetje van 13% naar de camping. Deze is echter verlaten. We installeren ons en kunnen ons buiten aan de wasbak wat verfrissen.

7 juli
We rijden van Luxemburg naar Frankrijk. Jammer genoeg staat er weer geen grenspaal. We moeten dringend een comité oprichten  voor mooie, aangename en duidelijke grenzen! We genieten van onze eerste picknick op Franse bodem.

8 juli
Dit is eerder een saaie fietsdag: golvend, snikheet, veel op grotere lelijke wegen door armetierige onverzorgde dorpjes. We eindigen langs een kanaal en via een graswegje bereiken we de camping.

9 juli
Dit is een leuke fietsdag. We beklimmen Col du Donon (732 m) en krijgen er als toemaatje Col du Steige bovenop. In het begin volgen we een drukke weg maar gelukkig mogen wij afslaan. Een zalige afdaling van 20 km brengt ons in de Elzas. Hier is het echt mooi, wat een verschil met gisteren.
We fietsen door een aantal wijnvelden en komen aan op een gezellige kleine camping in Scherwiller, een typisch dorpje uit de Elzas.

 

Col du Donon Route des vins, Elzas

 

10 juli
We ontbijten op het mooie marktplein en rijden  dan de ‘route des vins’ tussen de wijngaarden. We fietsen van dorp naar dorp en rusten wat uit in Turckheim en Enguishem, twee typische zeer mooie Elzasstadjes. We hebben nood aan wat rust (en vooral drank) want we zweten erg in deze hittegolf van 40°C.
’s Avonds rijden we nog ‘in tandem’ 45 km door het bos en langs een mooi begroeid kanaal. We arriveren in Hunningue, het drielandenpunt van Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.  De Duitsers winnen de halve finale van de wereldbeker voetbal en aan de andere kant van de Rijn klinkt vuurwerk, horen we de mensen joelen. Vreugde alom.

 

Webdesign: S. Dessein