Sajama - Zuid-Yungas - La Paz

 

 

Op weg naar de Sajama

Van Sabaya naar de Sajama fietsten we nog een goede vier dagen, zo’n 180 km. Na Sabaya kregen we heel wat wasbord. We kregen nog een tip van een voorbijganger om zo’n 15 km wasbord uit te sparen en recht door de pampa naar Cruz de Huayllas te fietsen. Een aanrader want het is er mooi.

 

Sajama

 

We fietsten op goede en minder goede wegen, op een mix van zand, wasbord, grind, …


Op maandagmorgen één augustus was er opvallend meer verkeer dan op de zondag. Als we in Julo aankwamen wisten we waarom. Er was een feestje aan de gang. Op 6 augustus is het Nationale Feestdag en de week ervoor zijn er heel veel dorpsfeesten. Voor vele dorpen bijna het enige moment dat er nog wat leven in de brouwerij is. Mensen komen van heinde en verre om pinten te drinken (het bier vloeit rijkelijk) en te dansen en te luisteren naar de live-muziek op een megagroot podium.

40 jaar: hiep hiep hoera!

En 40 jaar worden in Bolivië. Niet iedereen heeft zoveel geluk. Zeker met een fietsmaatje die voor een leuke verrassing zorgde. In haar fietstas zaten, goed verstopt, 40 verjaardagskaartjes geschreven door vrienden van de jarige. Bij het ochtendgloren werden vlaggetjes en een 15-tal kaartjes uitgehangen! In de loop van de dag kwam de postbode nog een paar keer op onverwachte momenten op een originele manier post brengen. Omdat echte post zoveel leuker is.

 

Fietsen Bolivia Fietsen Bolivia
Fietsen Bolivia Fietsen Bolivia

 

 

En nu naar de top van de Sajama !

 

 

Webdesign: S. Dessein