10 redenen om in Ijsland te fietsen !

 

 

 

  1. Het is er altijd licht. Slechts vanaf begin augustus werd het ’s nachts eventjes donker. Je kan dus fietsen zolang je wil en je hebt dus de stress niet van ‘een slaapplaatsje vinden voor het donker wordt’.  Je moet nooit eten klaarmaken, tentje opzetten in het donker.

  2. Er lopen geen vreselijke honden rond die je de stuipen op het lijf kunnen jagen.

  3. Er zijn veel kampeermogelijkheden. Vrij kamperen is ook veilig.

  4. Het reliëf is – alleszins voor mij – ideaal. Op en neer maar nooit té.

  5. Je kan eten meenemen voor verschillende dagen zonder dat er iets bederft. Vorig jaar in de grote hitte smolt een Mars direct na aankoop. Nu kochten we bv. broodbeleg voor 5 dagen en we konden zonder probleem op dag 5 een fris schelletje salami eten of wat lekkere kaas knabbelen.

  6. Veiligheid: wij lieten tijdens het shoppen of tijdens een langer bezoek (bv. Gulfoss, Geysir, … ) overal onze fietsen achter, zelfs volledig bepakt. We hadden nooit schrik dat ze er niet meer zouden staan of dat er bagage zou zijn verdwenen.  Ik weet niet of er nog landen zijn in de wereld waar dit kan.

  7. Doordat het niet te warm is, heb je niet zoveel dorst. Als je bv. voor één of twee dagen drank moet meenemen, is dat haalbaar.

  8. Er zwermen geen vervelende muggen rond en er kruipt geen ongedierte rond.

  9. Het is één groot avontuur, zeker als je wat binnenwegen neemt !

  10. En het allerbelangrijkste: het is er ongelofelijk mooi! En met de fiets beleef je het echt ! En al dat moois is gratis te bezoeken!

 

Fietsen Ijsland Fjorden
Fietsen Ijsland Fietsen Ijsland
Webdesign: S. Dessein