Bezienswaardigheden Bali

Water Palace bij Ujung

Zeker eens stoppen, wij zagen het alleen in het voorbij fietsen maar zag er wel mooi uit. Ideaal om eens in de mooie tuinen te kuieren.

Snorkelen in Amed

We hebben in Lombok de Gili-eilanden niet bezocht. We wilden toch even snorkelen en deden dit in Amed, een klein dorpje. Je kunt er gemakkelijk snorkelmateriaal huren. Wij betaalden 40 000 IR (ongeveer 3 euro). Je kan er langs de kust snorkelen. Je kan er ook met een instructeur op uit trekken. Wel zéééér goed insmeren tegen de zon, wij hadden een knalrode rug achteraf.

Tirtagangga

Klein en fijn. In een halfuurtje heb je het zeker gezien.

Rijstterrassen bij Sidemen

Wereldberoemd maar langs die weg zagen wij eigenlijk weinig rijstterrassen. Je moet er dus zeker niet speciaal naar toe rijden. We zagen in de rest van Bali en op Java veel mooiere.

Ubud

Is een toeristisch oord. Op zich eens gezellig. Op één dag hadden we het zeker gezien. We sliepen in het toeristische centrum.
We gingen naar een dansspektakel: de kecak (80 000 Rp). Speciaal voor toeristen. Wel eens leuk om te zien.


De ceremonies die we in Bali gewoon langs de weg tegenkwamen, waren veel echter. Een stoet vrouwen met fruitmanden en een gamelanorkestje, een optreden op een kruispunt in een dorpje waar we bij mensen thuis sliepen, …

Fietsen Indonesie

Mount Batur

We fietsten naar Mount Batur, via een zeer mooie weg. Bij de Mount Batur vonden we het niet aangenaam vertoeven. We werden direct door een opdringerige gids aangesproken, in de kleine bar vroegen ze ongelofelijk veel geld voor een doodgewone cola, … We besloten er niet te blijven en zijn na een uurtje weer verder gereden.

Danau Buyan – Water Palace in Wanagiri

Op weg naar het noorden van Bali. Niet speciaal, zeker het waterpalace was een grote tegenvaller.

Munduk

Zeer mooi om langs hier te fietsen. In dorpje zelf is niets te beleven. Je kan er wel in een paar restaurantjes goed eten.
De binnenweg die we volgden naar Banjar was zeer geaccidenteerd. Amai ! Maar wel heel mooi. We moesten de weg wat zoeken maar zijn er uiteindelijk geraakt.

Noordkant van het eiland

Pemuteran: heel toeristisch, bij duikers en snorkelaars.

 

Webdesign: S. Dessein