Bezienswaardigheden Lombok

Beklimming Rinjani

Zeer mooi ! Zeker doen.

 

Vanuit Senaru

Wij kwamen met de fiets aan in Senaru. Aangezien onze tocht in het begin een onverwachte wending aannam stonden we al na 3 dagen fietsen bij de Rinjani. Een beetje onverwachts maar we konden deze gelegenheid niet laten liggen.

Bij het binnenkomen van Senaru zagen we een aantal eerder sjofele reisbureautjes. We informeerden onmiddellijk en konden in principe de dag erna al ’s morgens vroeg bij een groepje aansluiten voor een driedaagse trekking. Dat ging ons ongeveer € 80 per persoon kosten (zei de baas telefonisch).
Aangezien ikzelf sterk twijfelde of ik die tocht zou aankunnen (bleek fysiek nogal zwaar te zijn, er stond nog een hele fietsreis voor de boeg, had wat last van mijn knie), aarzelden we lang. Drie dagen alleen blijven in Senaru leek me ook niet zo spannend. Dus besloten we niet van hieruit op trektocht te gaan maar wel de volgende dag naar Sembalunlawang te fietsen. Veronique ging informeren om daar een kortere tocht naar de top te maken (met maar één overnachting).

De meeste toeristen boeken deze beklimming in een grote stad en worden dan ’s morgens vroeg met de jeep naar Senaru gebracht om de driedaagse beklimming te starten. Dat bleek toen we ’s morgens heel vroeg naast ons logement heel veel lawaai hoorden. We piepten even buiten en zagen hele hopen toeristen op trektocht vertrekken.

 

Fietsen Indonesie Rinjani Fietsen Indonesie Rinjani
Fietsen Indonesie Rinjani Fietsen Indonesie Rinjani

 

Hoe wij het deden

We fietsten de volgende dag in de namiddag richting Sembalunlawang. We bleven rond een uur of vier steken in een onooglijk dorpje Bilok Pétung, zo’n 6 km ten zuiden van Kali Putih. Bleek onze sympathieke gastheer een vriend te hebben die trektochten begeleidde. Telefonisch werd contact opgenomen en uiteindelijk besloot Veronique vanuit dit dorpje op stap te gaan. Ook onze gastheer en zijn broer gingen uiteindelijk mee. Ze deed de trekking in twee dagen. Tot een basecamp – overnachting – ’s nachts naar top en via basecamp terug.
De tocht vanuit Senaru is waarschijnlijker wel iets mooier omdat de heen- en terugweg niet helemaal gelijk zijn.
We fietsen daarna verder, niet over de pas van Sembalunlawang maar we doen de toer rond het eiland.

Vanuit Sembalunlawang
We hadden ook telefonisch contact opgenomen met Royal Trekking Center (we hadden van iemand op de boot van Bali naar Lombok het telefoonnummer gekregen). De kostprijs voor één persoon (2 dagen – 1 nacht met drager, gids en eten) zou 1 500 000 IR zijn (ongeveer € 120).

Watervallen in Senaru

We betaalden 100 000 roepie, een goede 6 euro om met gids de watervallen te bezoeken. Op zich ook alleen te doen. Je moet er niet speciaal voor omrijden maar als je er bent is het een aangenaam wandelingetje.

 

Webdesign: S. Dessein