Typ hier de structuur

Logement

 

We hebben deze keer geen tent meegenomen. We lieten ons vertellen dat er overal meer dan genoeg slaapgelegenheid is. En dat was ook zo.

Hostels

 

We sliepen 31 keer in een hostelletje. Een hostelletje kostte gemiddeld € 12 voor 2 personen. Het goedkoopste kostte € 6, het duurste was € 26.
We vonden de kwaliteit altijd O.K. We stellen ook niet al te hoge eisen. Vooral de kwaliteit van het sanitair varieerde.
Een greep uit het aanbod. In Banyuawangi (Java) bv. hadden we voor € 6 een mooie kamer én een echt 25-meter zwembad. We kregen vaak ons 'eigen' huisje.

 

Fietsen Indonesie Fietsen Indonesie
Fietsen Indonesie Fietsen Indonesie

 

Bij de mensen thuis

We slapen ook heel graag bij mensen thuis. Dat deden we deze reis slechts 10 keer. In alle toeristische plekjes en in steden is het niet evident om bij mensen thuis te slapen. Strand je echter om 17 uur ergens in ‘the middle of nowhere’, dan vroegen we gewoon aan de mensen om bij hen te mogen logeren. Dat was nooit een probleem. Soms was er enig overleg nodig om te kijken bij wie we terecht konden. De slaapplaats varieerde van een hemelbed buiten in de veranda naar een gewoon bed naar een mat op de grond. Voor ons allemaal even goed. Meestal konden we een basis gesprekje voeren in het Engels.
We werden steeds vriendelijk onthaald. Vaak maakten de mensen nog iets van eten klaar.

Eerste foto: We stopten in een dorpje en een kregen een leegstaand huisje toegewezen. De eigenares, die ietsje verder woonde, kwam langs en maakte in de keuken een lekker avondmaal klaar.

Tweede foto: ons hemelbed buiten op het terras.


Naargelang ons gevoel gebeurde het dat we na ons verblijf een kleine bedanking gaven (ongeveer € 5)

 

Fietsen Indonesie Fietsen Indonesie
   

 

Webdesign: S. Dessein