Met de fiets van Poperinge naar Istanbul !
Gewoonweg super !

2 juli - 25 augustus 2009
4085 km

 

Het idee is spontaan ontstaan. We zaten elk te werken aan de computer. We hadden samen een weekje Auvergne in het vooruitzicht. We schrijven juni 2008. Ik vraag aan Veronique "Zouden we niet eens langer op vakantie gaan?" Ze zag het wel zitten. "Fiets je graag?" Dat was oké, als we maar een doel hadden. En de eerste toffe en voor mij onbekende stad die me te binnen schoot was Istanbul. "Zouden we niet eens naar Istanbul fietsen?"
Voilà, de magische woorden waren gevallen. Het idee nestelde zich in onze gedachten maar we hakten de knoop pas definitief door na de fietsbeurs in Retie in maart 2009.
We wisten niets af van fietsreizen, van fietsroutes en van fietsen. Een gehele nieuwe wereld ging voor ons open. In een mum van tijd schaften we ons het nodige materiaal aan, surften we op het internet op zoek naar routes, kaarten, tips, ...
En zo vertrok ik op 2 juli vanuit Poperinge, de eerste vijf dagen vergezeld van familie of vrienden. Vanaf Wesel reed ik alleen verder tot in Praag. Op 21 juli vloog Veronique naar Praag, na haar beklimming van de Mont Blanc begin juli. We reden samen tot de eindbestemming. We hebben er elke minuut van genoten.

 

 

Klaar voor de start !

 

Laatste update: 21/2/10

naar top

 

Webdesign: S. Dessein